Шести блок на АЕЦ Козлодуй  ще  бъде спрян на 15 юни за изпълнение

...
Шести блок на АЕЦ Козлодуй  ще  бъде спрян на 15 юни за изпълнение
Коментари Харесай

Спират шести блок на АЕЦ Козлодуй за ремонт

Шести блок на АЕЦ " Козлодуй "   ще  бъде спрян на 15 юни за осъществяване на планови превантивни ремонтни действия заради установени в процеса на употреба неизправности на маслената система на блочния трансформатор 24/400kV (неядрената част на блока), както и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор. Това оповестиха от атомната централа.

Количеството на пропуща е предмет на непрекъснат надзор, като все още цената му е по-ниска от съществуващите ограничавания. Спирането е координирано с Електроенергийния систематичен оператор, като са регистрирани товарът на националната енергийна система и съществуването на задоволително генериращи мощности в страната.

Непрекъснатият мониторинг на системите и оборудванията на шести блок демонстрира, че не са достигнати рестриктивните мерки, избрани в софтуерния правилник. Няма смяна в радиационната конюнктура в работните пространства и на площадката на АЕЦ " Козлодуй ". Решението за прекъсване е взето консервативно, с цел да бъде обезпечена нужната висока сигурност на блока и надеждни доставки на електрическа енергия през летния интервал, се показва в известието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР